Om os

Om os

Vi, Steen og Laila, har drevet Egense Strand Camping siden 2005. Vi elsker den rolige og venlige atmosfære, der hersker både i Egense-området samt på campingpladsen.

Vore campister siger, at de elsker, her er så fredeligt. Når der skal ske lidt mere, så tager de blot færgen over til den anden side af Limfjorden til byen Hals, hvor der er masser af turistliv med gode restauranter, turistshops og dagligvarebutikker. Sejltiden er 5 minutter, og om sommeren sejler færgen frem og tilbage fra morgen til midnat.

Vi har omkring 110 standpladser, alle med el-tilslutning. Der er hække omkring pladserne, det giver mulighed for lidt privatliv. Her ”bor” campingvognene og autocamperne, men teltcampister kan også vælge en plads med hæk.

Teltcampister har også mulighed for at ligge på teltpladsen, som er en stor grøn plæne, også med eltilslutning. Her koster pladsgebyret kun halv pris i forhold til en plads med hæk.

Vore fastliggere er generelt meget hjælpsomme, så man skal ikke være bange for at komme, selv om man er ny i kunsten at slå telt op. Alle er velkomne 😊

Egense Strand Camping på hjørnet af Kattegat og den østlige Limfjord

Hos os råder naturen – sommeren er mest blid natur og vinteren er mere barsk natur.
Om sommeren med let eller ingen vind har vi den skønne, milde og lavvandede østkyst med blikstille vand og et smukt og fredfyldt syn over Kattegat og Limfjorden. Det brede dige indbyder til dejlige gåture langs fjorden, hvor de store skibe sejler forbi på vej til og fra Aalborg. Hunde elsker turen langs Limfjorden, hvor de kan snuse i græs og siv og soppe i det lave vand.
Her kan du kan blandt andet finde knivmuslinger – de er gode tilberedt på grille eller pande. Du kan samle dine egne knivmuslinger, når det er lavvande. Man kan se små huller i sandet, hvor der danner sig luftbobler på overfladen. Nede i de huller bor knivmuslingerne. Måden, du kan lokke dem frem på, er ved at hælde salt på hullerne. Måske tror de så, at der bliver højvande; de kommer i hvert fald op.

Egense Strand Camping på hjørnet af Kattegat og den østlige Limfjord

Andre gange er naturen mere vild, oftest i vinterhalvåret. Når vinden er hård og kommer fra det nordvestlige, nordlige eller nordøstlige hjørne, fornemmer man naturens barskhed. Det er også om vinteren, at tidevandet generelt er højest og har de største udsving, f.eks. når det stormer. Vi oplever næsten hvert år i en vinterstorm, at vejen ud til Hals-Egense-færgen er fyldt med opblæst tang fra de høje bølger eller måske ligefrem oversvømmet.

Opskrift fra GastroFun/Gyldendal til 4 personer:

  • 32 knivmuslinger, rengjorte
  • 2 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • ½ rød chili, skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille – finthakket
  • 1 glas hvidvin
  • olivenolie
  • salt og peber

Sæt en sauterpande på højt blus.

Tilsæt 2 spsk. olivenolie og dernæst hvidløg og chili.

Kom knivmuslingerne på panden, krydr med salt og en smule peber.

Tilsæt hvidvin, og læg låg på panden.

Lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller til de har åbnet sig.

Drys persille over muslingerne, og server med det samme.

Få en hyggelig og uforglemmlig ferie nær Aalborg bugt

(+45) 40 81 59 78
egenseinfo@gmail.com
This site is registered on wpml.org as a development site.